Start something great

If you have a project or idea that needs some fresh thinking then let's meet up.

Call us

+44 (0)114 361 9393

Email us

begin@93ft.com

Join us

We are hiring!

Find us

3 Neepsend Lane
Sheffield S3 8FE

Maple Syrup Media

Maple Syrup Media is Europe’s leading cashback rewards platform, operating in the UK, Germany and France. Having outgrown their old office, they needed to expand to a space that could accommodate their vast growth over the last few years. 93 was tasked to design and build their new Operations Centre in the City Centre of Sheffield and housed within the Fountain Precinct which is one of the most recognisable office buildings in Sheffield. It dominates the centre of the city and enjoys panoramic views from all floors.

Overview

A brief was set that focuses on operational functionality that would help drive Maple Syrup Media forwards in terms of outstanding customer service by way of promoting staff wellbeing. It was important that staff had a place they would be proud to come to work in each day, with a focus on social interaction between all members of staff. The client wanted to see areas that worked hard by being multi-functional and serving numerous tasks throughout the day. Zonally, it was required to create a spatial plan that forced people to move through the spaces and removing the typical office hierarchy appearances. A space where the Head of Operations can sit with a coffee and laptop that was not boxed into a standard office, but amongst the team.

The Process

To achieve this unique brief, 93 introduced social elements such as stand up hot desking areas, a stand-up scrum table for the tech departments daily debriefs, a War Room that facilitates group meetings and training requirements and at the heart of the office is the introduction of the Cantina. The Cantina acts as a day to day social hub with the capabilities of flexible working, group presentations, movie evenings, Friday night socials, pool tournaments and vinyl spin-offs.

The Task

The impressive 1970’s Bronze building coupled with Maple Syrup Media’s desire for a functional yet contemporary style was the driving force behind this project. 93 were tasked with creating a World class interior over 9000 sq ft of which includes: Representative of a European feel and climate, multi-functional and social, inspirational to employees and visitors, innovative, allowing for a maximised spatial layout and unique and non-conventional by combining bespoke and reclaimed furniture and thoughtful materials.

The office features a palette that was directed by and complements the building's external bronze appearance. A considered mix of reclaim, salvage and custom built elements are incorporated throughout. The use of reclaimed Maple timber is a strong element which nods to the company’s namesake from flooring, to the reception desk, the board table to the office desking. With a confident use of colour; pink, green and orange was used from the new fabrics on the old cinema and bus seating to powder-coating of salvaged light fittings. To promote health and well-being, plenty of planting is featured across the whole office.

The Result

A combination of custom and bespoke made furniture was designed and built by 93, and individual sourced pieces that were kept in their raw form, whilst others were modernised for truly one off pieces. To help create an edgy vibe, the introduction of neon lighting was incorporated to reinforce the brand and help create a relaxed club-like feel. Interjected with some quality luxury design elements such as the Tom Dixon designed carpet through to contemporary Danish furniture help elevate this office from the run of the mill. Pulling together this interior by way of strong spatial planning and bold, unique finishes, upholstery, fittings and materials has created a show stopping environment which has increased team productivity and staff retention rates.