Youth Hostel Association

The Halley

The Halley is a canalside workspace in the culturally vibrant area of Haggerston, East London, with music and media set firmly at its core.

Services

Full Interior Design Services
Full Brand Strategy, Naming, Visual Identity and Design Services
Bespoke Manufacture and Product Procurement

Category

Workplace / Cafe / Studios

Location

London, England

Experience makers: using our full creative team across the studio and workshop, we've worked closely with the AEI Group to brand, design and deliver a new and exciting space with music at its heart.

Developing a fully immersive brand name and brand identity that has a unique connection to Haggerston.

93 has delivered a space for creative and independent minds, with music at the heart of the concept.

Incorporating flexible working for up to 60 people - with access to meeting rooms, break out spaces, and private phone booths.

The Halley logotype has an evolving form. Fragments can be made using the 'generator' which is based on the points on a compass, N, S, E and W, these can be joined together to make interesting graphic shapes.

Individual fragments are created by joining points of the Octagon and making whole. Intricate wire frames can also be formed using several fragments combined.

Various meeting rooms provide private spaces, with plenty of light and visibility both inside and out. Considered colour and materiality to create contemporary, relaxed and functional spaces.

The interior incorporates a cafe and venue space - overlooking the canalside. Serving not only the workspaces and studios, but also the local community.

The Halley also boasts five music studios and production suites. All fully acoustically treated and ready for DJ streaming, Podcast recordings, or music production.

In 1656 an astronomer was born in Haggerston. From this landed estate Sir Edmond Halley would later look to the stars and celestial bodies and calculate their orbits. A comet named in his honour sweeps past the earth every 76 years.

Exploring an immersive brand concept through use of soundscape, biodiverse planting, materiality and wayfinding.

The idea for the interior was inspired by creating a central hub from which the workspaces radiate and circulate around. Much like a solar system itself.

Our website uses cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more.

Ok by me!